skoda

De grote en krachtige nieuwste SKODA, de Kodiaq!

kodiaq.jpg

 

Functionaliteit in zijn meest aantrekkelijke vorm

Maak kennis met de nieuwe KODIAQ: de grootste SUV van ŠKODA. Ontworpen voor de stad, maar zeker ook voor de natuur. Zo voel jij je thuis op elk terrein. 
Ontdek hem nu bij NOORDHOEK.

 

500_kodiaq14.jpg 500_kodiaq11.jpg 500_kodiaq8.jpg 500_kodiaq3-2.jpg 

 


 

500_kodiaq1.jpg

 

ALGEMENE INFO:

• Lengte auto: 4,70 m | breedte: 1,88 m | hoogte 1,66 m

• Benzinemotoren: 1.4TSI 92KW 125PK / 1.4 TSI 110 KW 150PK / 2.0 TSI 132KW 180PK

• Dieselmotoren: 2.0 TDI 85KW 115PK / 2.0 TDI 110KW 150PK / 2.0 TDI 140KW 190PK -Allen 4 cilindermotoren

• Standaard 5 persoons met optie tot 7 persoons SUV

 


 

ŠKODA’s nieuwe grote SUV heet Kodiaq. De naam verwijst naar de Kodiak-beer die op het gelijknamige eiland leeft, dat net onder de zuidkust van Alaska ligt. De spelling is afgeleid van de taal van de inheemse bevolking: de Alutiiq. ŠKODA trapt het modeloffensief in het SUV-segment af met dit nieuwe model, dat in de tweede helft van 2016 aan de wereld wordt gepresenteerd.

 

Op Kodiak Island – een rauw maar tegelijkertijd fascinerend eiland ten zuiden van de kust van Alaska (57°N 153°W)  waar ongeveer 14.000 mensen wonen – leven zo’n 3.500 Kodiak-beren. De Alutiiq, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, noemen de beer Taq uka 'aq, waarbij de letter ‘q’ aan het einde typerend is voor dierennamen. Door deze letter in de modelaanduiding van de nieuwe grote SUV te integreren, onderstreept ŠKODA het respect voor de taal van de Alutiiq. Tegelijkertijd zorgt de ‘q’ voor een geheel eigen naam voor deze unieke nieuwe ŠKODA.

 

Formaat, kracht en dominantie over de omgeving; de gelijknamige beer en de ŠKODA Kodiaq hebben gemeenschappelijke eigenschappen. Met 4,70 meter herbergt ŠKODA’s nieuwe SUV op comfortabele wijze zeven inzittenden en presteert hij uitstekend op zowel de gebaande als ongebaande paden. De verborgen kracht van het roofdier wordt weerspiegeld in het design van de ŠKODA Kodiaq; diens opvallende, gespierde contouren geven blijk van dynamiek, robuustheid en beschermende kracht.

 

Nog een overeenkomst tussen de Kodiak-beer en de ŠKODA Kodiaq is hun sterke familieband. Met een lengte van drie meter (rechtop staand) en een gewicht van 400 kilogram behoren Kodiak-mannetjes tot de grootste en sterkste beersoorten. In tegenstelling tot diverse andere rassen leven ze echter vredevol en sociaal: ze vormen sociale pacten, delen ervaringen en spelen samen. Sommige Kodiak-beren delen zelfs hun beste locaties voor het vangen van zalm. Dat is het terrein waar deze intelligente dieren ‘Simply Clever’ trucs en technieken ontwikkelen, net als de vele slimme bedieningsoplossingen in de modellen van ŠKODA.

 

‘Discover new ground’ is de slogan die de Tsjechische autofabrikant hanteert voor de lancering van de ŠKODA Kodiaq. Het model markeert de start van het nieuwe SUV-offensief van het merk en zal in het snelgroeiende SUV-segment nieuwe kopers naar het merk ŠKODA trekken. De ŠKODA Kodiaq debuteert in de tweede helft van 2016, de introductie staat gepland voor begin 2017.

Maak hier uw proefrit afspraak!


 Dhr.
 Mevr.
:
 Tilburg
 Waalwijk
 Den Bosch
 Oss
 seat mii
 seat ibiza
 seat toledo
 seat leon
 seat ateca
 seat alhambra
 skoda citigo
 skoda fabia
 skoda rapid
 skoda octavia
 skoda superb
 skoda yeti
 skoda kodiaq
 

Wilt u uw huidige auto inruilen? Vul onderstaand taxatieformulier in en wij gaan alvast uw inruilprijs berekenen!

 


 Dhr.
 Mevr.