skoda

De avontuurlijke SUV: ŠKODA Yeti

SKODA YETI IN SNEEUW.jpg

SKODA Yeti

De ŠKODA Yeti is misschien wel de slimste SUV die er is. De aangescherpte looks maken zijn daadkrachtige karakter direct duidelijk: de Yeti is compact genoeg voor in de stad en daarbij biedt hij alle ruimte voor avontuur – ook als er geen gebaande paden zijn. Met de Yeti kom je nog eens ergens!


De ontdekking van de hemel

Dit panorama-schuifdak doet zijn naam eer aan. Overdag laat hij de zon en frisse lucht binnen. ’s Nachts, onder een heldere sterrenhemel valt er natuurlijk ook veel te ontdekken.


Slimme ruimte

Het slimme Varioflex stoelsysteem, dat standaard is op de Yeti en Yeti Outdoor, stelt je in staat om het interieur altijd aan te passen aan de situatie en behoeften. Het bestaat uit drie losse stoelen achterin, waarvan niet alleen de rugleuningen individueel neer zijn te klappen. Ze zijn ook stuk voor stuk eenvoudig uitneembaar. Blijft alleen de middelste stoel thuis, dan kunnen de twee buitenste stoelen naar elkaar toe worden geschoven.


SKODA YETI VOORKANT.jpg SKODA YETI KOFFERBAK.jpg


Zuinig en schoon

Greenline is ŠKODA’s aanduiding voor modellen die binnen hun reeks het zuinigst zijn en (dus) opvallen door een zeer lage CO2-uitstoot. De Yeti Greenline heeft een efficiënte 1.6 TDI die van zichzelf al zeer zuinig is. En dat wordt nog eens versterkt door slimme technieken als een Start-Stop-systeem, hergebruik van remenergie en banden met lage rolweerstand. Ook een verder verbeterde stroomlijn en een schakelindicator dragen hun steentje bij.

 

Veiligheid

De ŠKODA Yeti is voorzien van uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Geavanceerde systemen, waaronder ESC (elektronische stabiliteitscontrole), dragen bij aan de uitstekende wegligging. Daarnaast zijn er diverse passieve veiligheidsitems, die in extreme situaties de inzittenden beschermen.


Navigatiesysteem Columbus

Jij verdwalen? Het lukt je niet al zou je het willen, met het moderne Columbus navigatiesysteem, dat je bedient via een 6.5” touch-screen display. Het systeem heeft ook offroad functie om routes over ongeplaveide trajecten op te slaan.

 

SKODA YETI INPARKEREN.jpg SKODA YETI DAK.jpg

 

Ogen in je rug

Met de Optical Parking Assistant krijg je bij achteruit inparkeren als het ware ogen in je rug. Een camera projecteert de ruimte achter de auto op het beeldscherm van het Amundsen of Columbus navigatiesysteem. Bovendien wordt de rijrichting duidelijk aangegeven – inparkeren was nog nooit zó makkelijk!