seat
skoda

Historie

VAN DEALER TOT AUTOGROEP

 

In een periode van bijna 50 jaar is het familiebedrijf Auto Noordhoek uitgegroeid tot NOORDHOEK autogroep. Waar vader Piet Bastiaansen in 1964 startte met Autorijschool Sportief op de Noordhoekring in Tilburg, staan er nu vier prachtige vestigingen in Tilburg, Waalwijk, Den Bosch en Oss. Met trots spreken wij over een groei van dealer naar autogroep. Daarmee zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een stabiele speler in de automotive branche.

 

Bij deze groei hoort een nieuw jasje. Zo heeft onze huisstijl een update gekregen en daarbij hoort natuurlijk ook deze nieuwe website.

 

HET BEGIN

De uitdaging van Piet Bastiaansen gaat in 1971 van Autorijschool Sportief naar een universeel autobedrijf: Auto Noordhoek. Zijn zoon Bas stapt in 1982 in het bedrijf, jaren later gevolgd door zoon Mark.

 

In 1987 wordt Auto Noordhoek SEAT dealer voor Tilburg Noord.

 

Het is 1994 en Auto Noordhoek vestigt zich in Waalwijk aan de autoboulevard als officieel SEAT dealer. Een uitbreiding in Waalwijk zorgt ervoor dat Auto Noordhoek Waalwijk de grootste SEAT-vestiging in heel Nederland wordt.

 

Een verbouwing in Tilburg aan de autoboulevard volgt. In 2004 opent Auto Noordhoek haar derde vestiging als SEAT dealer in Den Bosch. Na een periode waarin de vestiging Tilburg sluit en Mark alleen verder gaat met Auto Noordhoek, opent Auto Noordhoek Tilburg haar deuren in de Mascagnistraat als officieel SEAT en ŠKODA dealer voor Tilburg.

 

In 2010 breidt Auto Noordhoek Waalwijk het merkenpallet uit en wordt officieel CHEVROLET dealer voor de regio Waalwijk en Tilburg.

 

In 2011 komt daar de overname van ŠKODA dealer Autobedrijf Ton Pols bij.

 

De vertrouwde naam Auto Noordhoek is verdwenen. NOORDHOEK autogroep is ervoor teruggekomen. Wat blijft is het karakter van een familiebedrijf: laagdrempelig, met de vertrouwde service en korte communicatie lijnen.

 

In september 2014 groeit NOORDHOEK nog verder uit en opent een nieuwe vestiging in Oss. Vanuit het pand aan de Singel 1940-1945 voert NOORDHOEK Oss de merken SEAT en SKODA.

 

Net voor de zomer van 2015 opende NOORDHOEK in Den Bosch een nieuwe showroom. Van SEAT dealer in de Afrikalaan naar SEAT en SKODA dealer aan de Balkweg. Na intensieve verbouwingen is er een prachtige showroom en werkplaats ontstaan van waaruit veel SEAT's en SKODA hun nieuwe eigenaar vinden.

 

In navolging op het Bossche pand wat helemaal volgens de laatste wensen en regels is neergezet is in 2016 ook een compleet nieuw pand in Tilburg gebouwd. Direct na de zomer van 2016 opende NOORDHOEK Tilburg haar deuren aan de Kraaivenstraat.

 

In 2016 werd NOORDHOEK ook lid van de Business Center Formule. Dit initiatief van importeur PON leidt mensen op voor de zakelijke markt. Binnen NOORDHOEK is dit initiatief enthousiast omarmt!